Familien Rasmussen
Sisajoca Web Design
 
Gourmet Kokken
[Torben Frandsen]
 
Til vores kulturweekend, i forbindelse med vores sommerferie, kom vores gourmet kok Torben Frandsen på arbejde...
 
Med en udsøgt menu bestående af:
 
Forret:
 
Friske asparges m/ itailensk skinke 
 
Hovedret:
 
Indbagt svinemørbrad, m/ svampesauce. Pandestegte kartofler.
Serveres med årstidens grønsager
 
Dessert:
 
Crepé suzette
 
Opskrift på Crepé suzette a´la
Tobé Franzen...
8 pandekager
Skrallen fra 1 appelsin (strimlet)
3/4 kop melis
Smør (stuetemperatur)
1/4 kop Grand Marnier (eller andre orange likør)
1/4 kop Cognac (eller Curacao)(eller whiskey)
Hakkede mandler
 
Bland appelsinskal med smør.
På en pande, smeltes rigeligt med smør.
Placere en crepé på panden, steges i cirka 15 - 30 sekunder, flip, steg i cirka 15 - 30 sekunder, så drys med lidt sukker. Fold ind kvarte, tages af panden, og sættes på en plade på toppen af en ulmende (ikke kogende!) gryde med vand. Dette vil holde din pandekager varme, som du er ved at forberede. Fortsæt på denne måde med hver crepé. Bland rigeligt af likør og sprut sammen. Læg hver crepe på en individuel plade. Hæld rigeligt likør over hver enkelt, så drys med mandler, sukker og flamber (pas på eksplosions fare). Serveres med det samme! Voilà!
 
Gourmet kokken arbejder...
 
 
 
MV